Great Day Protocol

De oprichter van Young Living: Gary Young, heeft een routine met essentiële oliën samengesteld. Deze is bedoeld om je in de ochtend een boost en energie te geven, waarbij je even stilstaat bij de (goede) intenties van die dag en om je kracht en om je even stil te laten staan bij de innerlijke kracht die jij in jezelf hebt. 

Valor®, Harmony™, Joy™, and White Angelica™

Deze 4 oliën zijn zo bij elkaar gezocht dat geen doelstelling te hoog is en dat jij alles kunt bereiken wat je maar wilt. Een ieder van deze oliën zal je daarin ondersteunen en je de wilskracht geven die je nodig hebt. Juist wanneer de dag met deze oliën in deze combinatie gebruikt, zal je de dag met de juiste mindset beginnen (je ruikt ook nog eens heerlijk) 

Juist door dagelijkse rituelen en het goed voor jezelf te zorgen, maakt dat je (weer)krachtiger wordt, positiever door het leven gaat en door deze balans helpt het je om je dromen waar te maken - carpe diem (pluk de dag)!

Voordelen:

Door dit dagelijks te doen (voordat ik aan mijn dag ga beginnen en vaak ook voor het mediteren) heb ik gemerkt dat ik: 

  • Nog meer uit mijn dagelijkse meditatie haal

  • beter overzicht kan houden

  • Ik me beter kan focussen op trajecten 

  • Ik positiever in het leven sta

  • Ik beter met stress om kan gaan

Van anderen hoor ik dat ze dit ritueel gebruiken voordat ze naar hun werk gaan, of juist wanneer ze weten dat er een hectische dag gepland staat. 

Bijzonder geschikt om samen met je dochter te doen

Ook doe ik deze handeling regelmatig met mijn dochter (12) wanneer ze een drukke dag voor de boeg heeft en wel wat meer balans en zelfvertrouwen kan gebruiken. Niet alleen helpt het haar hiermee, maar het geeft ons direct een gelegenheid om de dag rustig te beginnen en om even contact te maken voordat we allebei aan onze dag beginnen. Ik heb gemerkt dat de “kleine irritaties” die vaak tot grotere lijden, langer uitblijven en wij meer (wederzijds) begrip voor elkaar kunnen opbrengen.

Intentie 

Let op; deze oliën zullen niet zelf problemen oplossen, het is niet de magische pil, zij zullen niet het werk voor je doen. 

Essentiële oliën zoals die van Young Living, zijn zo puur, gemaakt van natuurlijke elementaire oerstoffen, waardoor ze gebruikt kunnen worden om meer in harmonie te komen met wat we moeten weten over onszelf en de mensen om ons heen.

Hoe verloopt deze “great day protocol” - hieronder staat deze stap voor stap uitgelegd. 

Stap 1: Balans brengen door Valor

Begin met een druppel Valor op je binnenkant van je handen, wrijf je handen over elkaar en plaats de handen als een koepeltje over je neus. Adem een keer diep in door je neus en uit door je mond. Plaats je handen tegen elkaar voor je borst en adem een paar keer diep in en uit, hierdoor stimuleer jij je energiebanen en vind je balans in je lichaam.

Blijf even zo zitten en sta stil bij je intentie voor de dag die komen gaat. 

Vervolgens een druppel Valor aan de binnenkant van je linker pols, Plaats je linkerpols over de binnenkant van je rechter pols en wrijf ze even over elkaar. Hou ze vervolgens nog even tegen elkaar, op dat punt waar jij je hartstlag voelt. Blijf nog even zo zitten. 

De krachtige combinatie van ingredienten in Valor, geven je kracht en frisse moed, terwijl ze langzaam de emoties in balans brengt. Valor staat er om bekend dat het je kracht en zelfvertrouwen geeft. 

een intentie kan zijn: Wat wil ik vandaag bereiken? Wat is mijn doel? Hoe wil ik mij vandaag voelen? Kies er eentje uit; een stapje per keer. Daar bereik je meer mee dan teveel tegelijk willen 

Step 2: Harmony

Begin met een druppel Harmony op je binnenkant van je handen, wrijf je handen over elkaar en plaats de handen als een koepeltje over je neus. Adem een paar keer diep in door je neus en uit door je mond. 

Harmony helpt je rustig te worden en stimuleert de  positieve gedachten en gevoelens. plaats vervolgens 1 hand op je navel en je andere hand vlak daarboven, dit je derde chakra, ook wel je “will center” genoemd. 

Blijf even zo zitten, terwijl je voor jezelf de intentie herhaalt die je voor vandaag gekozen hebt.

Harmony kan helpen om spiritueel en emotioneel beter in harmonie te leven. Wie in harmonie met zichzelf, anderen en de wereld rondom leeft kan beter zijn eigen negatieve emoties een plaats geven en los van deze emoties komen. De chakras van het lichaam zullen ook in harmonische balans komen, hierdoor zal men zich relaxed en veilig voelen.  Harmony helpt bij het verminderen van stress en geeft een algemeen gevoel van tevredenheid en een positieve levenshouding.

 Stap 3: Joy stimuleert jouw lichaam en geest om je postitiever en gelukkiger te voelen

Doe een druppel Joy op je binnenkant van je handen, wrijf je handen over elkaar en plaats de handen als een koepeltje over je neus. Adem een paar keer diep in door je neus en uit door je mond. 

Vervolgens leg je je handen op je hart. Het helpt je om open te staan voor de mening van anderen en het helpt je contact te leggen met dat wat je werkelijk wilt - Je diepste verlangens.

De heerlijke geur van Joy heeft een inspirerende, magnetische energie die vreugde en liefde brengt. Vooral na een ingrijpende gebeurtenis kan Joy goed werken. Lost het probleem niet op maar maakt dat je wel kunt handelen en blijven functioneren. Deze olie is een blend van o.a. Rose, Jasmine, Tangerine, Bergamot.

Stap 4; bescherm je energie met White Angelica

Doe een druppel White Angelica op de binnenkant van je handen, wrijf je handen over elkaar en plaats de handen als een koepeltje over je neus. Adem een paar keer diep in door je neus en uit door je mond. Stel je voor hoe je prachtig puur wit licht inademt en terwijl je uitademt, vormt dat witte licht een beschermlaagje over je hele lichaam. 

Doe dit een paar keer, en vervolgens ga je met je handen over je hoofd, nek, schouders, armen, benen - het helpt je te beschermen gedurende de dag.

White Angelica is een kalmerende melange die een gevoel van veiligheid en rust oproept. De melange bevat oliën die vroeger gebruikt werden om de aura van mensen te versterken. Veel mensen gebruiken deze melange als bescherming tegen negatieve energie.

Niets gaat vanzelf. Wanneer je iets wilt veranderen in je leven of wanneer je dromen wilt waarmaken, zal je altijd weerstanden tegenkomen. Je zult er altijd moeite voor moeten doen en de ene dag gaat dat beter dan de andere dag. 

Maar je mag nooit vergeten, ALLES IS MOGELIJK ! En jij bent in staat om datgene te veranderen en te bereiken wat je wilt. Echter, je moet het wel echt willen en de ene dag gaat dat beter dan de andere dag. Een ochtendroutine zoals deze zal je helpen om de dag positief te beginnen. Maar ook helpt het je om iedere dag opnieuw de juiste intenties te zetten en zo iedere dag een stapje dichterbij je doel te komen. 

Ik ben zo benieuwd hoe jij Gary’s great day protocol ervaren hebt !! Laat het mij weten door een berichtje hieronder achter te laten! 

WIl jij dit gaan doen? maar heb je de olien niet?! mail mij dan voor meer informatie: info@kimholterman.nl 

Vorige
Vorige

Morningpages - kracht van journalling

Volgende
Volgende

Over Paniekaanvallen