Hoe maak ik meer ruimte voor een beetje geluk?

Spoiler alert: 2020 was niet het jaar dat we dachten dat het zou zijn. Voor sommigen was het beter, maar voor de meesten was het een uitdaging. 

Vind jij het moeilijker dan normaal om je positief en vrolijk te voelen? Dan heb ik nieuws voor je; jij  ben niet de enige!

Uit een recente studie van de Universiteit van Chicago bleek zelfs dat het geluk onder Amerikanen tot een dieptepunt in vijftig jaar was gedaald. Vijftig jaar!! Zelfs na de berichten in het nieuws deze week, ben ik er heilig van overtuigd er nog steeds manieren zijn om die lichtpuntjes in je leven te vinden en te behouden.  Hier is hoe:


Maak een lijstje van dingen waar je dankbaar voor bent & maak het specifiek! Denk aan die gewone en alledaagse momenten waardoor jij je gewoon goed voelde / voelt en noteer die in je journal. 


De reden dat ze klein en haalbaar moeten zijn, is omdat wanneer jij je even negatief of niet lekker in je vel voelt, je iets moet kunnen doen waarvoor geen ingewikkelde plannen nodig zijn. 

Het kan een wandeling door dat mooie laantje zijn, met die hoge rij bomen, maar het kan zelfs zijn wanneer je op de bank zit, lekker warm, met een kop thee en een goed boek. Wat je kleine en simpele vreugde-items ook zijn, ken ze en oefen ze!

>> wist je dat ik een pdf heb gemaakt met voorbeelden van “dingen om dankbaar voor te zijn” ??

Ik heb het al eerder gezegd; koop jezelf een plant of een bos bloemen:

(ik heb pasgeleden een fantastische website ontdekt: www.plantsome.nl - zij maken het je zo ontzettend eenvoudig om mooie frisse groene planten in huis te halen! ) 

De voordelen van het bezitten van kamerplanten zijn talrijk (en niet alleen omdat ze een trendy huisdecor zijn!). Een studie uitgevoerd in de Journal of Physiological Anthropology ontdekte dat kamerplanten het potentieel hebben om stress te verminderen, de bloeddruk te verlagen en de focus te vergroten. 

Een aangezien onze huizen dit jaar ook onze kantoren zijn geworden, kunnen we geen betere toevoeging aan onze ruimte bedenken! 

Stuur een berichtje naar die ene vriendin!  

Er wordt gezegd dat als jij je eigen problemen niet kunt achterhalen, je iemand anders gaat helpen met die van hen. 

Een simpele verschuiving in focus en perspectief kan een heel eind in de richting van meer vreugde in je leven brengen. 

De volgende keer dat je je een beetje gek voelt,stuur dan die ene vriendin die je al een tijdje niet hebt gesproken een berichtje en zeg je gewoon: ik moest gewoon even aan je denken en ik wil je laten weten hoeveel jij voor mij betekent.  " Gemakkelijk. Effectief. En hoogstwaarschijnlijk krijg je er een dosis positieve energie voor terug!

Het is maar net hoe je dingen bekijkt. 

We weten dat wanneer er zich tragedies en crises voordoen, eenvoudige praktijken zoals de hierboven genoemde punten afgezaagd en te eenvoudig kunnen lijken. 

Ik deel deze niet zomaar; ik wilde je vooral laten inzien dat, hoe negatief of hoe moeilijk ook er altijd wel iets is waar je positivieit uit kunt halen. En het is echt niet zo dat ik wil zeggen dat er niets gebeurd is in 2020 of niets negatiefs gebeurd is in 2020, maar ik wil je vooral laten inzien dat er altijd kleine zegeningen zijn en dat er op de meest gewone plaatsen een beetje geluk te vinden is. Geluk en verdriet liggen soms heel dicht bij elkaar - Jij en ik zijn  tenslotte gewoon mensen.


Vorige
Vorige

Over Paniekaanvallen

Volgende
Volgende

Een Lotusbloem