Wat vind ik nou het leukste om te doen? - niet te beantwoorden die vraag; ik leef er voor om mensen tastbare en blijvende herinneringen te geven. Het leven gaat zo onwijs snel en het is voorbij voor je het weet. Wat wil jij achterlaten? Hoe wil jij herinnerd worden?

Op een dag gaan ze op zoek naar foto’s van jou


Glamour Portret

Boudoir Fotografie

2018 Fam Cornelisse-35.jpg

Familie

Lifestyle (Newborn) fotosessie

Kids

Persoonlijk Portret


Een kijkje achter de schermen:

Over Kim Holterman

“Het leven gaat snel en met een foto zet je het beeld even stil”, zegt fotografe Kim Holterman. “Ik kan me niet anders herinneren of ik liep met een camera rond. Dat ik uiteindelijk naar de Fotovakschool ben gegaan is daarom niet zo vreemd. Daar leer je wel veel, maar ik raakte daar helaas ook het spontane van mijn foto’s kwijt. Mensen gingen voor me poseren, maar dat werkte bij mij helemaal niet. Het heeft lang geduurd voor ik mijn eigen stijl vond. Dat was eigenlijk pas in 2015 tijdens een workshop in Frankrijk door een Australische fotograaf. Die heeft me -figuurlijk- het vak in geschopt. En door hem kreeg ik het plezier weer terug en ben ik, in binnen- en buitenland, veel meer workshops en trainingen gaan volgen.”

“Nu weet ik dat mijn kracht als fotograaf zit in het contact met de mensen die ik fotografeer. Ik ga het gesprek aan, laat ze een verhaal vertellen, herinneringen ophalen. Dat zorgt ervoor dat ze op een heel natuurlijke manier voor de camera staan, of bewegen. Het is daardoor geen poseren meer, maar een ontspannende ontmoeting.”

“Mijn missie is vooral om mensen zich ervan bewust te laten worden dat ze foto’s moeten maken. Want het leven gaat zo snel en kan ineens voorbij zijn. Investeer af en toe in een fotograaf, of dat nu zakelijk of privé is,. Voor jezelf, maar ook voor je legacy, je familie en vrienden. Mensen moeten niet zo kritisch zijn op zichzelf, daar is het leven te kort voor. Voor iemand ben je altijd de mooiste.”

Kim Holterman: “Mijn kracht zit in het contact met de mensen die ik fotografeer”

Kim Holterman: “Mijn kracht zit in het contact met de mensen die ik fotografeer”

Heb je een vraag?

Naam *
Naam